Φίλη, μας έστειλε συνταγή για να φτιάξετε την δική σας κρέμα αποτρίχωσης… δοκιμάστε…. και θα θέλαμε και τη γνώμη σας
Υλικά και οδηγίες
- Βάλτε σε κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι ζάχαρη, χυμό από 1 λεμόνι και λίγο νερό, ίσα που να σκεπάσει τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε….
Κι επειδή το έψαξα, αφού ανακατέψετε τα υλικά, βάζετε το κατσαρολάκι στο μάτι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει πηχτό σαν κρέμα, τόσο πηχτό όμως, που να μπορεί να απλωθεί με σπάτουλα – μην πήξει υπερβολικά – ( όπως το κερί και η χαλάουα). Πριν το απλώσετε αφήστε το να κρυώσει τόσο ώστε να μη σας κάψει. Το απλώνετε με σπάτουλα, και με ένα βαμβακερό ύφασμα ή τις ειδικές ταινίες που θα βάλετε τραβάτε και βγαίνουν οι τρίχες. Δηλαδή, ίδια τεχνική με το κερί και την χαλάουα.
- Οταν το μείγμα κρυώσει το ξαναζεσταίνετε
- Προσέχετε στο ζέσταμα, όταν φτιάχνετε το μείγμα, μη κρυσταλλώσει η ζάχαρη
- Οτι περισσέψει το βάζετε σε βαζάκι που θα κλείσετε καλά και θα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου